Matematik

Brøk ligninger???

08. marts 2011 af trunte93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen, der ved hvordan man løser brøk ligninger?

F.eks. denne her: 5/x = 6/9


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

Her er det nok nemmest at vende begge brøker om, og så gange igennem med 5.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2011 af chinee222 (Slettet)

x=(6/9)*5  <=>
x=30/9


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Forkert. Du kan ikke fjerne 5 fra tælleren ved at gange igennem med 5.


Svar #4
08. marts 2011 af trunte93 (Slettet)

#2
 

x=(6/9)*5  <=>
x=30/9

Hvordan har du fået det til 30? Altså jeg kan godt se, at 6 * 5 giver 30, men hvordan har du gjort det i ligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 #4:

Se #1.


Skriv et svar til: Brøk ligninger???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.