Biologi

Genetik - Mutationsligevægte

08. marts 2011 af exutu (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Er gået helt kold i en opgave:

Lidt baggrund:

I opgave A har jeg regnet hyppigheden af en sygdomsallel (autosomal recissiv) ud fra en selektionskofficent på 50% med en mutationsrate på 5 x 10-5.

Det giver q=0,01 (ud fra q^2=my/s).

opgave b lyder så:

Hvad ville allel -hyppigheden ved ligevægt blive hvis der indfærtes 2 % selektion mod heterozygoterne Aa?

Nogen der kan hjælpe?


Svar #1
09. marts 2011 af exutu (Slettet)

Har nu haft TØ og er den heldige indehaver af svaret så til fremtidig brug:

Når der er selektion mod heterozygoten må man antag at egenskaben er dominant (da der kun vil være en meget lille del som er på homozygot formen ( selektionspres på 100 %), også selv om selektionspres er helt nede på 2 %.)

Derfor:

q=5 x 10-5/0,02

Så nemt er det.


Skriv et svar til: Genetik - Mutationsligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.