Matematik

Trekant ABC

08. marts 2011 af camillethe (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Figuren viser en trekant ABC, hvor vinkel c er ret. (90)

Linje AC = 8,4

Linje CB = 3,6

Vinkel C = 90

Hvordan beregner jeg linje AB og vinkel a? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2011 af peter lind

Brug Pytagoras til første spørgsmål.

Til det andet. Der findes adskillige trigonometriske formler for retvinklede trekanter. Hvis du ikke kan huske dem, kan du slå op i din bog eller en formelsamling.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

AB med Pythagoras

vinkel A med sin A = a/c


Skriv et svar til: Trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.