Matematik

Underlig spørgsmål!

09. marts 2011 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har fået et spørgsmål som lyder: Tegn den funktion der viser sammenhængen mellem danske kroner og dollars! Nogen der kan svare på det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2011 af mathon

  er ikke et underligt spørgsmål,
  når du er blevet undervist i
  retlinjet afbildning i et koordinatsystem:

                                                kr             $
                                                 y = 6,544·x


Svar #2
09. marts 2011 af Rezwan9 (Slettet)

Tusind tak! Det hjalp virkeligt! Nu kan jeg komme videre i matematik aflevering! ;D


Svar #3
09. marts 2011 af Rezwan9 (Slettet)

Jeg er sådan lidt forvirret! Jeg troede jeg vidste det men nu er det pist væk. Hele molivitten kommer her: Da Star Wars kom i den nye 97-udgave i USA indspillede den 269 mio. dollars de første tre dage. dollarkursen er 654.40 kr.

A. Omregn beløbet til danske kroner: 654.40/100=6.5440 kr. 6.5440 *269000000=1760336000kr

B. Tegn den funktion der viser sammenhængen mellem danske kroner og dollars i et kordinatsystem!

Det er opgave B jeg ikke forstår!


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Det er netop opgave B, som mathon har forklaret for dig.

Funktionen y = 6,544 * x   (* dette lille tegn betyder gange) betyder, at du kan indsætte et hvert dollar-beløb, og få det om til danske kroner ved hjælp af netop ovenstående funktionskrift.

Lad os tage et eksempel: 15$ vil vi gerne have regnet om til danske kroner. Vi sætter de 15$ ind på x'ets plads, og skfriten vil nu så således ud: y = 6,544 * 15

Nu skal du egentligt bare gange, og y bliver derfor facit (danske kroner).

Med andre ord kan du altså nu sætte et hvilket som helst tal ind på x's plads.


Svar #5
09. marts 2011 af Rezwan9 (Slettet)

så hvis det er 269000000kr som jeg har lavet om fra dollars til kroner så skal jeg gøre sådan her: 6.5440*269000000=176033000 og hvordan sætter jeg det ind i et kordinatsystem? Vil du ikke bare skrive (y.x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ja, altså dollars der bliver lavet om til kroner

Måden du sætter ind i koordinatsystemet er (igen) ved at tage en tilfældig x-værdi (god ide altid at starte med 0), tag dernæst en høj(ere) x-værdi og forbind de 2 punkter, som vil blive en ret linje.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Husk på, at ordet kurs betyder: antal danske kroner du skal give for 100 af den udenlandske (fremmede) valuta.

Dvs. kurs 654,40 for US$ = 654,40 kr = 100 $

Derfra kan vi så regne ud, hvor meget 1$ er vær (654,40/100) = 6,544


Skriv et svar til: Underlig spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.