Matematik

Sandsynlighed!!!???

09. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammmen jeg er er igang med denne opgave, men jeg er ikke sikker på at jeg har lavet det rigtig. Håber der er nogle der kan hjælpe mig med mine løsninger, altså mener jeg at I skal sige til hvis jeg har lavet opgaven forkerret... Håber I kan hjælpe mig.. På forhånd tak

OPG: Du har nu to 10-sidede terninger og beregner øjentallenes produkt
Beregn sansynlighed for at få et udfald, der er lige.                               Min løsning=75/100 eller 80/100  
Beregn sansynlighed for at få et udfald, der er større end 50.             Min løsning=19/100 eller 20/100
Beregn sansynlighed for at få et udfald, der er mindre end 20.          Min løsning=42/100
Beregn sansynlighed for at få et udfald, der er mellem 30 og 50.     Min løsning=18/100


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af chr42 (Slettet)

I den første skal du have fundet ud af, hvor mange af mulighederne, der er lige.

Hvis du ganger to ulige tal samme får du et lige tal. Hvis du ganger to lige eller et lige med et ulige, så får du et lige tal.

Da halvdelen af dine tal er lige og den anden halvdel ulige, vil kun en fjerdedel af produkterne være to ulige tal ganget sammen. dvs. 75 % af dine udfald er lige.

Den med større en 50 er lidt sjovere. √50 = 7,07, dvs alle produkter, der har to tal på 7 eller under vil være under 50, dvs. vi har mindst 49 udfald under 50. De 9 udfald med 8, 9 og 10 er over 50, og så skal vi bare overveje kombinationer af talene over og under 7. Der er 2 med 7 og 8, 4 med 6 eller 7 og 9 og 4 med 6 eller 7 og 10. Det giver i alt 19 udfald over 50.

Den næste får jeg det samme som dig, men den sidste har jeg fundet 20 kombinationer til. Har du husket 6*6 og 7*7?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2011 af pige24 (Slettet)

Hvis du har to terninger med 10 sider.Hvor fem af siderne på hver terning er lige.

5/10*5/10=25%

Skulle gerne være sandsynligheden for at få et udfald der er lige.

Med forbehold for fejl.


Svar #3
09. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

så mine svar er forkerte??


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2011 af pige24 (Slettet)

Det kan jeg ikke svare dig på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2011 af SuneChr

# 0 : Opgaven hér giver ingen mening i sandsynlighedsregning, da vi ikke i et 10-sidet polyeder har ligeberettigede udfald. Siderne har simpelthen ikke samme sandsynlighed for at komme ud. Vi skal derfor kende sandsynlighederne for hver af de 10 sider, for at give opgaven mening og regne på sandsynlighederne.

Regulære polyedre har enten 4, 6, 8, 12 eller 20 ens sider. Her kan vi tale om ligeberettigede udfald.


Skriv et svar til: Sandsynlighed!!!???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.