Matematik

Gør rede for f(´x)

10. marts 2011 af jaji123 (Slettet)

Hej allesammen

Jeg får en funktion givet: f(x)=3x^2/x^2+0,5

Jeg skal gøre for, at

f´(x) = 3x/(x^2+0,5)^2

Jeg er helt blank


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2011 af mathon

               (f(x)/g(x)) '  =  [f '(x)·g(x) - f(x)·g '(x)]/g2(x)

med
             f(x) = 3x2                    f '(x) = 6x

             g(x) = x2+ 0,5             g '(x) = 2x


Svar #2
10. marts 2011 af jaji123 (Slettet)

Når jeg indtaster i CAS får jeg -6x^3/(x^2+0,5)^2 + 6x^3+0,5 ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2011 af mathon

#1

             f '(x) = (g(x)/h(x)) '  =  [g '(x)·h(x) - g(x)·h '(x)]/h2(x)

med
             g(x) = 3x2                    g '(x) = 6x

             h(x) = x2+ 0,5              h '(x) = 2x

             f '(x) = [6x·(x2+ 0,5) - 3x2·2x] / (x2+ 0,5)2

             f '(x) = [6x3+ 3x - 6x2] / (x2+ 0,5)2

             f '(x) = 3x / (x2+ 0,5)2


Svar #4
10. marts 2011 af jaji123 (Slettet)

Tak Mathon !


Skriv et svar til: Gør rede for f(´x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.