International økonomi

priselasticitet formel?

10. marts 2011 af xxsallyh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave der lyder sådan her En virksomhed har konstateret at hvis de sælger deres produkter til 120 kr. kan de sælge 8000 stk. Hvis de sælger til 100 kr. kan de sælge 9000 stk. Hvad er priselasticiteten?

Er der nogen der har formlen til at udregne priselasticiteten? Er der ikke 120/100/8000/9000 ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2011 af Holstein (Slettet)

Formlen for priselasticitet er: ε = (Δq/q) / (Δp/p), hvor q er mængde og p er pris. Kan også skrives som ε = (dq / dp) * (p / q).


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2011 af Madsst (Slettet)

Du må gå ud fra at din opgaveskriver ved at sammenhængen mellem pris og mængde er lineær selvom han ikke nævner det. Som der står i #1 er formlen så:

elasticitet = (ændring i mængde / ændring i pris) * (pris / mængde) .

I en linær funktion er så: ændring i mængde / ændring i pris konstant, men læg mærke til at 120/8000 ikke er lig 100/9000. Så elasticiteten er ikke konstant. Den afhænger af hvilket punkt du vælger på linien. Derfor er opgaveformuleringen her også ret håbløs.  


Skriv et svar til: priselasticitet formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.