Matematik

Regression

11. marts 2011 af Safa1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Produktionen af et kemikalium udvikler sig over en række år på følgende måde:

År              1999   2000   2001   2002   2003   2004

Produktion 4953   5310   5676   6100   6529   7000

a) Hvilken type regression giver den største r2 og dermed beskriver målingerne bedst – lineær eller eksponentiel?

b) Angiv hældningskoefficienten hvis den er lineær eller den årlige vækstrate hvis den er eksponentiel. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Brug LinReg og ExpReg på lommeregneren.


Svar #2
11. marts 2011 af Safa1 (Slettet)

 Den forstod jeg ikke helt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er samme opgave, som du bl.a. har gående i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=985014 , hvor du også fik hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2011 af bolani (Slettet)

a) indsæt tallene i en koordinatsystem (eller få lommeregneren til det, som #1 siger) og se om det bedst liner en ret line (=linære regresion) eller en eksponentiel udvikling (=eksp. regresion)

b) hvis den er linær skal du bruge formlen a = (y2-y1) / (x2-x1

, hvor y1 f.eks. er 5310 og x1 er 2000 (og på samme måde findes y2 og x2)

hvis den er eksponentiel bruger du ligeledes formeln for at finde a, som du kan finde i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

I begge tilfælde findes koefficienterne ved regressionen. Det er ikke nødvendigt bagefter at bestemme et nyt sæt af koefficienter ud fra et delsæt af punkterne. Alle tabel-punkterne vil indgå i regressionen, hvadenten den er lineær eller eksponentiel.


Skriv et svar til: Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.