Matematik

Negativ gang Negativ, er Positiv?

11. marts 2011 af BrainStorm (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej..

-1 - 1= hvad giver det? og hvorfor?

-1 - -1=hvad giver det? og hvorfor?

1 - -1=hvad giver det? og hvorfor?

-2 - -1=hvad giver det? og hvorfor?

-1 - -2hvad giver det? og hvorfor?

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

-1-1 = -2
-1 +1 = 0
1 + 1 = 2
-2 + 1 =-1
-1 +2 = 1

Simpelthen fordi minus minus giver plus

Er det rigtigt, det med 9.klasse - ?
 


Svar #2
11. marts 2011 af BrainStorm (Slettet)

Hvorfor gør den det?

Nej niveaut er på niende klasse..


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

På grund af logikken -

Hvis man siger "ikke dårlig" betyder det jo god osv. - Det er - - giver + igen.

Betragt det som et faktum - måske er der nogen anden, der orker at finde et matematisk bevis frem . . .


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Der findes noget, der kaldes aksiomer. Det er matematiske sætninger og definitioner, der ikke er bevist men som iagttages som værende så logiske, at de ikke behøver bevis.


For eksempel:

1) a+(-a) = 0 for alle a

2) a*(b+c) = a*b + a*c for alle a, b og c

3) a*1 = a for alle a

Dermed ser vi at

1+(-1) = 0 ud fra 1)

og dermed:

(1+(-1)) * (1+(-1)) = 0 , da dette udtryk må være 0*0 = 0

Herefter benyttes aksiom 2 og 3:

1*(1+(-1)) + -1*(1+(-1)) = 0 , aksiom 3, da 1*0 = 0

Dermed

1*1 + 1*(-1) + (-1)*1 + (-1)*(-1) = 0

Som reduceres til

1 + (-1) + (-1) + (-1)*(-1) = -1 + (-1)*(-1) = 0

Og dette kan omskrives:

-1 + (-1)*(-1) = 0 <=> (-1)*(-1) = 1

Hvorfor -*- = + må være sand. Nogenlunde i hvert fald ;)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder, at a - b = c , fordi a = c + b  .

Derfor er     7 - (-1) = 8 , fordi 7 = 8 + (-1) = 8 -1 , og dermed ses, at 7 - (-1) = 7 + 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Du skriver gang i overskriften, men er stykkerne ikke med + og -?

Du glemmer/undlader konsekvent at skrive parenteser om negative tal. Se i #5 hvordan stykkerne bør skrives.


Skriv et svar til: Negativ gang Negativ, er Positiv?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.