Matematik

Bevis på mat a

11. marts 2011 af Theis1986 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

På onsdag skal jeg besvare disse to beviser. Mit problem er, at jeg ikke helt ved hvor jeg skal starte. Er der nogen af jer som kan skubbe mig i den rigtige retning?

 a) Bevis sætningen om sammenhængen mellem arealfunktionen A(x) for en funktion f og
stamfunktion: A′(x)= f (x).

b) Bevis sætningen om beregning af arealet af et område i planen begrænset af grafen for en ikke-
negativfunktionf,x-aksenogtolodrettelinierx=aogx=b: A=F(b)−F(a).

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Slå op i din matematikbog.  Der står beviset som regel. :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

1) Lav en graf for f(x). Afsæt x0. Afsæt x0+h. Lav lodrette linier op fra x0 og x0+h. Nu har du afgrænset arealet ΔA.

2) Tænk over ΔA / h

3) Tænk over lim ΔA / h for h→0

b) Nu er F(x) = A(x) + k, hvor k er vilkårlig. Og så kan du selv?


Skriv et svar til: Bevis på mat a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.