Fysik

Rullende fortov

12. marts 2011 af Waaz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave er ikke helt sikker på om jeg løser den rigtigt.

2. Rullende fortov
 

Metrostationen ”Montparnasse” i Paris har et rullende fortov med høj fart.
På det første stykke accelereres fodgængere fra farten 4 km/h til 9 km/h, og
på det sidste stykke bremses fodgængerne igen til 4 km/h.
 

En fodgænger træder ind på det rullende fortov til tiden t = 0 s. Grafen viser
fodgængerens fart som funktion af tiden.
 

a) Bestem ud fra grafen fodgængerens acceleration til tiden t = 5,0 s.
Bilag 1 kan benyttes ved besvarelsen.
 

Jeg har fået accelerationen til være 0,31 m/s^2 kan det passe?

b) Brug grafen til at bestemme længden af det rullende fortov.
Bilag 1 kan benyttes ved besvarelsen.

jeg ved der skal intigreres men er ikke helt sikker på hvordan man gør.

Man kan se grafen på denne link:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Fysik/100527_fysik_A_stx_opgave.ashx

(Det er opgave 2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Ændringen i hastighed er (9-4)km/h = 5km/h = 5/3,6 m/s , og det foregår over 10s, så accelerationen til tiden t = 5,0s er tilnærmelsesvis 5/3,6/10 m/s2 = 0,14 m/s2

b) Længden af det rullende fortov er lig med arealet under hele kurven for v(t) .


Svar #2
12. marts 2011 af Waaz (Slettet)

skal jeg så bare tælle tern? fordi jeg har jo ikk en funktion jeg kan intigrer for at finde arelet under den


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan jo tilnærme de to kurvestykker i enderne med rette liniestykker og så integrere den stykkevis lineære funktion.


Svar #4
12. marts 2011 af Waaz (Slettet)

Mange taak. så forstår jeg det mgt bedre. :)


Skriv et svar til: Rullende fortov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.