Matematik

Tal i ligninger.

13. marts 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad betyder det når der står bogstaver i ligninger? At man skal beregne den ubekendte størrelse.

Hvorfor står der bogstaver i en formel?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

Ja, når der er bogstaver i en ligning, så er det den ubekendte størrelse! Den ubekendte størrelse kaldes oftest for x/y, men det er også muligt, at den bliver kaldt for noget andet!


Svar #2
13. marts 2011 af pige24 (Slettet)

Tak kan du hjælpe med nr 2.

Tusind tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

der står bogstaver i en formel for at finde den ubekendte størrelse!

Eksempel:

Bo vejer 50, Anders vejer 25, og hvad Emil vejer, ved du ikke! Så kan du stille en ligning op

50 + 25 + x = 121 Og ved hjælp af denne ligning kan du finde ud af, hvad Emil vejer! :)


Svar #4
13. marts 2011 af pige24 (Slettet)

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

Så lidt :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. marts 2011 af Mifner (Slettet)

 Grunden til at der står bogstaver i en formel er at en formel er en generel opskrivning af en ligning.

Som eksempel vil jeg benytte Pythagoras da jeg tror i allerede har set den.

a^2+b^2 = c^2, handlende om sidelængder i en retvinklet trekant.

Når jeg har denne opskrivning kunne jeg jo vælge den trekant som har sidelængderne a = 3, b = 4, men kunne også vælge a = 10 b = 15. Denne ændring af værdier som indsættes er ikke logisk at foretage hvis der kun havde haft tal.

3^2 + 4^2 = 5^2.

I en formel er hvert bogstav generelt en konstant som vil være oplyst, dog vil der være 1 værdi som er ukendt (den der kaldes x/y i en ligning med tal).

I eksemplet ovenfor er a og b konstanter som er oplyst mens c er en ubekendt som skal findes ved løsning af ligningen.

Håber det giver mening 


Skriv et svar til: Tal i ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.