Fysik

Kernefysik

13. marts 2011 af nothanks (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Rumsonden Galileo blev i 1989 sendt mod Jupiter. Rumsonden medbragte et minikraftværk, som produc- erede elektrisk energi ved hjælp af den energi, som frigøres ved henfald af det α-radioaktive nuklid 238Pu. Ved opsendelsen indeholdt minikraftværket 9,7 kg 238Pu.

(a) Opstil reaktionsskemaet for henfaldet af 238Pu.

(b) Beregn ud fra masserne af de partikler, der deltager i processen, α-henfaldets Q-værdi.

(c) Beregn aktiviteten af 238Pu i minikraftværket ved opsendelsen.

(d) Brug den fundne aktivitet og Q-værdien til at beregne effekten af kilden.

I minikraftværket nyttiggøres en del af kerneenergien i form af elektrisk energi. Ved afsendelsen producerede minikraftværket elektrisk energi med effekten 280 W.

(e) Beregn minikraftværkets nyttevirkning ved afsendelse.

 

Jeg har brug for hjælp til b, og c. 

 

Er det jeg har lavet i b'eren rigtigt?:

Q=-(238,049553 u-234,040952088 u-4,002603 u)·c^2=-0,005997912·(2,99792·?10?^8 m/s)^2= -5,39065447·?10?^14  MeV

 

Og i c'eren har jeg problemer med at regne N ud. Jeg ved at jeg skal bruge vægten til at finde antallet af ikke-henfaldne kerner, men jeg ved ikke hvordan det skal gøres. 


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.