Matematik

Polynomiers brøk

13. marts 2011 af ChristianAN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :-)

Jeg er igang med min emneopgaves sidste spørgsmål, hvor jeg skal finde monotoniforholdene til en funktionen:

2x+4 / 3x-9

Til at finde monotoniforholdene skal man jo som sagt finde f'(x) af denne polynomiums brøk, hvilket jeg ikke kan finde ud af :-(

Jeg håber der er nogen derude, der kan hjælpe mig med dette :-)

På forhånd tak, Christian


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2011 af peter lind

Har du ikke glemt nogle parenteser ?. reglerne for differentiation af en brøk er : (f(x)/g(x))' = (f'(x)*g(x)-f(x)*g(x))/g(x)2


Svar #2
13. marts 2011 af ChristianAN (Slettet)

Det tror jeg ikke sådan lige, medmindre du vil have den til at hedde: (2x+4) / (3x-9)

Men ja, jeg kender godt reglen, men jeg forstår bare ikke at sætte dem ind i kontekst :-(


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2011 af peter lind

Der er sandelig forskel på om de parenteser står der eller ikke. Hvis de ikke står de betyder det at du skal differentiere funktionen 2x +(4/x)-9.

Hvis parenteserne er der skal du sætte f(x) = 2x+4 og g(x) = 3x-9


Svar #4
13. marts 2011 af ChristianAN (Slettet)

Ja, det kan da egentlig godt se ;) Jeg kan se, at paranteserne dermed skal være ;-)

Tror du så du kan hjælpe mig med mine mellemregninger? I min bog, Matematik B Systime, er der nemlig vist en lang udregning, som ikke helt kan forstå :-(


Skriv et svar til: Polynomiers brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.