Fysik

Differentation

14. marts 2011 af Elturis (Slettet)

Hvordan differentierer jeg følgende udtryk :

E(λS, λV, λN) = λE(S, V,N)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2011 af peter lind

Differentiere med hensyn til hvad?


Svar #2
14. marts 2011 af Elturis (Slettet)

Med hensyn til λ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2011 af peter lind

Så er E(S, V, N) en konstant. Hvad får du når du differentiere funktionen x*k og λ*E(S, V, N)


Svar #4
14. marts 2011 af Elturis (Slettet)

Så får jeg k og må derfor også give E(S, V, N). Men hvad gør jeg så, når jeg ved brug af dE = TdS − pdV + μdN og regneregler for differentialer skal vise at E(S, V,N) = TS − pV + μN.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2011 af peter lind

Der gælder dE(λS, λV, λN)/dλ = (∂E/∂S)dS/dλ + (∂E/∂V)dV/dλ + (∂E/∂N)dN/dλ. Jeg vil gætte på at du skal bruge den regel; men da jeg ikke kender nok detaljer kan det være helt forkert.


Skriv et svar til: Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.