Matematik

Taylor

14. marts 2011 af elissa92

Jeg har funktionen f(x) = cos(x), hvor jeg skal bestemme det approksimerende andengradspolynomium til f med udviklingspunkt i x0 = π/3

Jeg har fundet:

f´(x) = -sin(x), f´´(x) = -cos(x), f´(π/3) = 0 og f´´(x) = 0

som jeg skal indsætte i Taylorformlen. Men jeg ved ikke, hvordan jeg sætter værdierne ind. Altså hvilke værdier skal jeg indsætte i formlen? Der står ikke i formlen f´(x) eller f´´(x).

p(x) = f(x0) + f´(x0)(x - x0) + f´´(x0)/2 (x-x0)2

Håber, jeg kan få hjælp.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2011 af Fænomenet (Slettet)

f(pi/3) + f'(pi/3)(x-pi/3) + [f''(pi/3)/2] * (x-pi/3)^2 = cos(pi/3) -sin(pi/3)(x-pi/3) -cos(pi/3)/2 * (x-pi/3)^2


Svar #2
14. marts 2011 af elissa92

cos(pi/3) -sin(pi/3)(x-pi/3) -cos(pi/3)/2 * (x-pi/3)^2 er det svaret?


Svar #3
14. marts 2011 af elissa92

Ja, det fandt jeg ud af. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2011 af Fænomenet (Slettet)

Så lidt! :-)  


Skriv et svar til: Taylor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.