Fysik

Bevægelseslærer

14. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 Har problemer med flg. opgave: 

En kerne henfalder i hvile til en alfapartikel og en uraniumkerne. 

Ekin for alfapartiklen = 5,60 MeV, hvor 1MeV = 106 eV = 1,60 x 10-13 J. 

Massen af uraniumkernen = 235/4 x massen af alfapartiklen

Massen af alfapartiklen = 6,64 x 10-27 kg. 

a) Hvad er hastigheden af alfapartiklen? 

Bruger Ekin = 1/2 x m x V2 og får V = 1,56 x 107 m/s. 

b) Hvad er hastigheden af uraniumkernen?

Ved ikke hvordan jeg skal regne denne hastighed, da jeg jo ikke kender Ekin her ?? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet)

 du beregner hastighed ved

v = √2E_kin/m


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Antag, at impulsen er bevaret.


Svar #3
14. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 v = √2E_kin/m  giver ikke det rigtige svar? 

v = v = √(2 x 8,1 x 10-13 J / ((235/2) x 6,64 x 10-27 kg)) = 2,03784 x 106 og svar skal give 2,66 x 10

?? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet)

 i opgave 2 siger du, som andersen11 skriver:

m1 * v1 = m2 * v2


Svar #5
14. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 Okay det giver mening.. men skal lige være sikker på at jeg har forstået hvorfor det gælder... 

Er det fordi at kernen som henfalder er i hvile og derfor er Emek konstant.. 

Når Emek er konstant gælder der at Estart = Eslut. 

Dvs. 1/2 m1 x v1 = 1/2 m2 x V2 ?? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet)

 Nej. det her har ikke noget med mekanisk energi at gøre.

det er bevægelsesmængde eller impuls om man vil:

p = m * v

for at den skal være bevaret har du at p1 = p2 altså:

m1 * v1 = m2 * v2


Svar #7
14. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 Nu er jeg med;) Tusind tak for hjælpen, det giver mere mening nu


Skriv et svar til: Bevægelseslærer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.