Fysik

Gravitationskraften

14. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 Får ikke rigtigt facit, men det minder om: 

Opg: 

En satelit der vejer 60,7 kg bevæger sig i en bane omkring jorden i en højde af 8,85 km over jordens overflade. 

Jordens gennemsnitlige radius er 6370 km og jordens masse er 5,97 x 1024 kg. 

a) Find gravitationskraften på satelitten: 

F = 6,67 x 10-11 N m2/kg2 x ((5,97 x 1024 kg x 60,7 kg)/(6370 km + 845 km)2) = 4,6432 x 108

Facit skal give 464 N.. ??? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at omregne km til m . Det skulle give en faktor 106 det rigtige sted.


Svar #2
14. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 Kan stadig ikke få det rigtige tal;( må jeg ikke se en udregning ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2011 af peter lind

Her er en nemmere metode. kraften på jordoverfladen er FR = m*g = G* m*M/R2

Kraften i afstanden R+r fra centrum af jorden er                       FR+r    =G*m*M/(R+r)2

Deler du de to ligninger med hinanden får du

FR+r/FR = FR+r/(m*g)  = R2/(R+r)2 eller FR+r =  m*g*R2/(R+r)2


Svar #4
16. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 Forstår bare ikke hvorfor jeg har brug for en "nemmere" metode?? Burde jeg ikke bare kunne sætte tallene ind i formlen:

F = G • (Mjord • msatelit)/(rjord + hsatelit)

også få resultatet?? Denne formel har vi altid brugt, og forstår ikke hvorfor den ikke kan bruges her?? ;(


Svar #5
16. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 Har fundet min fejl nu.. rjord og hsatelit har jeg angivet i km og de skal laves om til meter sådan at meter går ud... 


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man indsætter tallene, som du har gjort i #0 får man F = 464,3 N .

Jeg gjorde opmræksom på i #1, at afstanden skal omregnes til m . Du har indsat afstanden i km i #0. Det giver den omtalte faktor 106 .


Svar #7
16. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 Puha denne opgave driller virkelig.. Nu skal jeg finde hastigheden af satelitten.. har ingen ide?? 

Er der tale om en jævn cirkelbevægelse med konstant hastighed?? eller en ujævn cirkelbevægelse?


Svar #8
16. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 6) Ja det er rigtigt.. opdagede det bare ikke forleden, må have sovet lidt ;) men tak for hjælpen ;) 


Skriv et svar til: Gravitationskraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.