Matematik

Faktorisering?

14. marts 2011 af MathiasNordberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa,

findes der en venlig sjæl, der vil hjælpe mig med at faktorisere udtrykket:

f(x) = x^2 - 6x + 9

Jeg er ikke helt klar over, hvad faktorisering egentlig indebærer, så en lille forklaring til ville være super :)

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find rødderne r1 og r2 i polynomiet. Da polynomiet allerede er normeret, kan det da skrives på faktoriseret form som (x -r1)(x -r2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du skal løse ligningen. Derefter kan udtrykket stilles op på formen:

f(x) = a(x-r1)(x-r2)


Svar #3
14. marts 2011 af MathiasNordberg (Slettet)

så:

f(x) = a(x-r1)(x-r2)     <=>

f(x) = 1(3-3)(3-3)      <=>

f(x) = 0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad laver du her?

Bemærk, at polynomiet er kvadratet på en toleddet størrelse.


Skriv et svar til: Faktorisering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.