Fysik

Stråling fra verdensrummet

15. marts 2011 af regitze1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en fysik opgave som er ved at gøre mig skør, da jeg ikke ved hvordan det skal gøres og om det jeg gør overhovedet er rigtigt.

A4 Stråling fra verdensrummet

Et radioteleskop registrerer elektromagnetisk stråling med frekvensen 1,42*109 Hz fra verdensrummet.

a) beregn bølgelængden for denne stråle. Her har jeg sagt:
Da det er en elektromagnetisk stråle som vi skal finde bølgelængden på skal vi bruge formlen c=f*λ som vi omskriver til λ=c/f. Vi ved frekvensen f er 1,42*109 Hz og vi ved at en elektromagnetisk stråle bevæger sig med lysets hastighed c som er 3,00*108 m/s.

(3.00*108) / (1.42*109)   =   0.2112676056

De elektromagnetiske stråler som kommer fra verdensrummet har en bølgelængde på 0.2113 m.

er dette rigtigt....?

b) Radioteleskopets antenne modtager energi med 9,9*10-14 W.
Hvor mange fotonwe mws frekvensen 1,42*109 Hz rammer radioteleskopets antenne hvert sekundt.

hvad skal jeg gøre her..?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2011 af peter lind

a) metoden er rigtig.

b) en foton har energien h*f. Hvis der kommer n fotoner i et sekund vil antennen modtage energien n*h*f i 1 sekund


Svar #2
15. marts 2011 af regitze1992 (Slettet)

glemte at sige at antennen modtager energi med effekten 9,9*10-14 W.

Har fundet frem til at en foton har en energi på 9.4146 men hvad er enhden. er det J.

hvad skal jeg så nu?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2011 af peter lind

Du har ikke glemt den energi eller rettere effekt antennen modtager. Den er angivet lige efter b)

Du kan se enheden ved at se på enheden, der er opgivet for den værdi af Plancks konstant, du har brugt. Det er helt sikkert ikke Joule. dertil er din talværdi alt for høj.

Hvis fotonens energi er E og der modtages n fotoner pr. sek. vil effekten være n*E


Svar #4
15. marts 2011 af regitze1992 (Slettet)

ved ikke hvad der er galt med min talværdi, det er det det bliver når jeg siger.

6.63*10-34 *1.42*109       =       9,4146*10-25


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er energien af 1 foton i J. Beregn, hvor meget energi antennen modtager i tiden 1s og divider energien for 1 foton op i den energimængde for at finde antallet af fotoner, der rammer antennen i 1s .


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2011 af peter lind

Der er altså forskel på 9,4146 og 9,4146*10-25. Nu ser det mere rimeligt ud med enheden Joule


Skriv et svar til: Stråling fra verdensrummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.