Matematik

eksponentiel vækst

15. marts 2011 af deteronsdag (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Er i gang med en matematik aflevering og kan ikke finde ud af et spørgsåmål.

Opgaven lyder således: En eksponentiel funktion f(x) er fastlagt ved at dens graf går igennem punkterne (5,8) og (7,12)

1) Bestem regenforskriften for f(x) (find først a og dernæst b)

Håber der er nogle der kan hjælpe

Mvh Anna


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af mathon

                        y = b·ax

.
                        y2 = b·ax2
                        y1 = b·ax1                                 divider og beregn a


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2011 af wåpwåp (Slettet)

du har sikkert allerede fået formlen for a.

jeg ved ikke hvordan man laver den herinde, så jeg har tegnet en tegning :P

når du har a kan du indsætte a og et af dine punkter i forskriften og derefter isolere b

eller bruge solve på din lommeregner..

så har du a og b ---> din forskrift er nu klar..

Vedhæftet fil:hej.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2011 af mathon


                        12 = b·a7
                         8 = b·a5                               

                         (12/8) = a2

                         a = √(12/8) = 1,22474

hvoraf
                         f(x) = b·1,22474x                         indsæt punktkoordinater og beregn b
                        


Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.