Matematik

hjælp til ligningssystem

16. marts 2011 af metin13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 1/2x+1/2y=10

3/4x+3y=42

kan ikke huske hvad man skal gøre??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2011 af mathon

                ...to ubekendte kræver to ligninger...


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2011 af mathon

          I:  1/2x+1/2y=10                    I multipliceres med -6 og kaldes III
          II:  3/4x+3y=42

          III: -3x - 3y = -60
          II:    3/4x + 3y = 42                 II og III adderes

                -(9/4)x = -18

                (1/4)x = 2

                 x = 8                               som indsat i    II: 3/4x+3y=42   giver

                (3/4)·8 + 3y = 42

                 2 + y = 14

                 y = 12


 


Skriv et svar til: hjælp til ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.