Matematik

Matematik opgaver

17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

Har nogle matematik opgaver. Ved ikke rigtigt hvordan jeg skal gribe dem an.

Det drejer sig om opgave: 551,552 og 555.

Se vedhæftede billeder. 

Vedhæftet fil: Opg. 551.jpg

Svar #1
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

 Opg. 552

Vedhæftet fil:Opg. 552.jpg

Svar #2
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

 Opg. 555

Vedhæftet fil:Opg 555.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #3
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 551

Løs ligingssystemet

5a -3b = x
2a+4b = y

i de ubekendte a og b, og indsæt så koordinaterne for x og y i løsningen. Benyt, for eksempel, lige store koefficienters metode.

10a -6b = 2x
10a +20b = 5y

26b = 5y -2xb = (5/26)y -(2/26)x

a = (1/2)y -2b


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 552.

Løs ligningssystemet

  2x    -y = 1
-6x +4y = 2


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 555.

Vektorerne a og b er parallelle, hvis vektorerne â og b er ortogonale. Løs derfor ligningen âb = 0 .

Når k er bestemt, skal man finde t, så b = ta , dvs der skal gælde både b1 = ta1 og b2 = ta2 .


Svar #6
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

 Okay jeg vil prøve at tage hul på det efter en god nattesøvn. Vil komme med mine besvarelser i morgen kl.18.00 deromkring. 

Iøvrigt tak for hjælpen! 


Svar #7
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

 Er det her rigtigt?

Vedhæftet fil:Rigtigt.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er da korrekt; men det er jo et mellemresultat, ikke løsningen. I #3 er der givet en løsning, hvor man blot skal indsætte x og y.


Svar #9
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

 Opg 551

Løs ligingssystemet

5a -3b = x
2a+4b = y

i de ubekendte a og b, og indsæt så koordinaterne for x og y i løsningen. Benyt, for eksempel, lige store koefficienters metode.

- Skal jeg først udregne a og b? Det gør jeg ved at sætte koordinaterne for x og y ind i de to ligninger og udregne det ved hjælp af lige store koefficienters metode? 


Svar #10
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

Jeg ved det ikke er færdigt, men er det sådan jeg skal gøre?

Vedhæftet fil:mat. 551.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #11
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg har jo i det væsentlige løst ligingssystemet for dig i #3. Du skal blot indsætte værdierne for x og y .

b = (5/26)y -(2/26)x

   = (5/26)·(-18;20) -(2/26)·(-2;34) = (-86/26 ; 32/26) ,

a = (1/2)y -2b

   = (1/2)·(-2;34) -2·(-86/26;32/26)


Svar #12
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

 Er gået i stå her. Forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal komme videre.

Vedhæftet fil:17032011265.jpg

Svar #13
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

# 12

Se vedhæftet.

Vedhæftet fil:17032011265.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug løsningen i #11.


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Hvis du ganger Ligning 2 med -5, skal du gøre det ordentligt.


Svar #16
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

 #15

Nå ja, det er 10a + 20b = (10;170)


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er heller ikke rigtigt. Hvis du ganger med 5, skal du gøre det rigtigt.


Svar #18
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

#17 

Så er det 10a+20b =(-10;170)

Men jeg forstår ikke rigtig, hvad jeg skal efter det jeg har skrevet i #13. Skal jeg ikke til at regne det ud, eller skal det bare stå sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #19
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, det er korrekt. Men den første ligning i #13 er heller ikke regnet korrekt. De korrekte ligninger står i #3.

Dernæst finder man a og b udtrykt ved x og y, eller på talform, her hvor du har valgt at indsætte værdierne for x og y fra starten.


Svar #20
17. marts 2011 af Lipase (Slettet)

 Hvordan ser det her så ud?

Vedhæftet fil:IMAG0296.jpg

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 44 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.