Matematik

Afstand fra punkt til linje

17. marts 2011 af Neovo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Hvordan er det at man kan finde afstanden fra et punkt til en linje?

Jeg har fået resultatet til at være 10.83, men er usikker på om dette er rigtigt? 

I kan se opgaven i den vedhæftet fil, det er opgave d.

Vedhæftet fil: Billede 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

Afstand fra punkt til linje:

e = |r×PP0| / |r|

e = afstand fra punkt til vinkelret på linje.

r = retningsvektor (enhedsvektor kan også være en retningsvektor, men ikke omvendt)

P = tilfældig punkt på linjen

P0 = Punktet du vil finde afstand fra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den søgte afstand d er højden på hypotenusen i den retvinklede trekant BHF. Her er kateterne |BF| = 8 , og |HF| = √(22+42) = √20 , og hypotenusen er |BH| = √(82 +20) = √84, så d = |BF|·|HF|/|BH| = 8·(√20)/(√84) = 3,9036


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.