Matematik

Linjens ligning

17. marts 2011 af Barwar (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle :)

nogen der kan hjælpe mig med at forklare hvordan jeg finder linjens ligning udfra denne opgave:

Punkterne (3,1) og (6,4) og ligger på en ret linje.
a) Tegn de to punkter ind i et koordinatsystem og tegn en ret linje gennem dem. Aflæs linjens ligning. Husk at forklare.
b) Udregn linjens ligning vha. formler. Sammenlign med a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)


Svar #2
17. marts 2011 af Barwar (Slettet)

 tak for hjemmesiden, men jeg forstår stadig ik hvordan jeg finder x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du med at finde x?? Du skal bestemme koefficienterne a og b i liniens ligning

y = ax + b .

Koefficienten a kaldes hældningskoefficienten, og den bestemmes ud fra de to punkter ved den velkendte formel

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Svar #4
17. marts 2011 af Barwar (Slettet)

 jeg har gjort sådan:

y=a*x+b

1*x+0,4

y-4=1 (x-0) <=> 

y=1x+4

Jeg ved ikke hvad jeg mere mangler 


Svar #5
17. marts 2011 af Barwar (Slettet)

 never mind har fundet ud af det :D


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.