Matematik

HJÆLP.

19. marts 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om tre variable x, y og z oplyses følgende:

z er ligefrem proportional med y med proportionalfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er 0.5

a) Udtryk z ved x

har ingen anelse om hvad jeg skal gøre i denne opgave, jeg har fundet flere af samme spørgsmål herinde, og har læst samtlige svar, men forstår det ikke. jeg håber at der er nogen der kan forklare mig det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2011 af mette48 (Slettet)

z=3y

x*y=k

0,5*10=k ⇒ x*y=50 ⇒y=50/x

z=3*(50/x) ⇒ z=150/x


Skriv et svar til: HJÆLP.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.