Fysik

Varmekapacitet

20. marts 2011 af MahNas (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej der. jeg har dette spørgsmål som ikke kan komme til den rigtige svar

bereg den tilførte varmeenergi til en genstand med varmekapacitet 333 J/C, idet genstandens temperatur stiger 20,0 K

Jeg ved at varmekapaciten C = Q/t= Q/T

og i dette tilfæld er C= 333 J/C, og jeg har min T=20,0 K=> t= -253C

Q=C*t<=> 333 J/C * -254 C = -84249

men i facitlisten i bogen står svar: 6,66kJ

er der nogle der ved hvor min fejl er ?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Du skal bare benytte formlen E = C * ΔT:

E = C * ΔT = 333 J/K * 20,0 K = 6660 J = 6,66 kJ


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Du betragter 20,0 K som temperaturen, men der står rent faktisk at det er temperaturtilvæksten, og det er netop temperaturtilvæksten, som skal benyttes i opgaven og formlen. Derfor behøver du ikke gøre dig ulejlighed med at tage forbehold for det absolutte nulpunkt, da du har at gøre med en temperaturforskel.


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.