Matematik

Vektorer

20. marts 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

En linie er givet ved retningsvektiren, r, og punktet p. Bestem skæringspunktet mellem linie og planen.

p = (3, 6, 9)        r = (1, -1 , 7)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af mathon

           x = 3 + t
           y = 6 - t
           z = 9 + 7t

                                                skæring med hvilken plan?


Svar #2
20. marts 2011 af elissa92

Der står nemlig ikke, hvilken plan. Det er derfor, jeg ikke helt forstår, hvordan jeg skal løse den.

Men i en ovenstående opgave, står der en plan er givet af tre punkter: p1 = (1, 2, 3 ) p2 = (5, 7, 9) og p3 = (11, -2, -3)

Det kan være, at det er den plan??


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Ja, du skal finde ligningen for planen. Det gøres ved at beregne normalvektoren. Du finder først to vektorer mellem punkterne, og beregner dernæst krydsproduktet, som jo svarer til normalvektoren for planen. Når du nu har planen skal du finde en fælles t-værdi ved at indsætte x,y og z i planens ligning. når t-værdien er fundet indsætter du i linjens ligning og finder derved skæringen. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2011 af mathon

     den plan har ligningen:
                                                      x -14y + 11z - 6 = 0
 


Svar #5
20. marts 2011 af elissa92

Jeg får skæringspunkt til at være: p = (2,9; 6,1; 8,1)

Passer det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan jo selv prøve efter, om dette punkt passer både i planens ligning og i liniens parameterfremstilling.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.