Biologi

reproduktionsrate

20. marts 2011 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder her med en biologi aflevering, hvor jeg skal regne den gennemsnitlige basale reproduktionsrate (R) l i den 10-årige periode fra 1982 til 1991 for en rævebestand

Jeg har fundet følgende: 


Reproduktionsraten ( r ) kan udtrykkes ved:

Ln Nt - Ln N0 / t

Nt = antal individer til tiden t.
N0 = antal individer til tiden t0.
r = reproduktionsraten.
t = tiden.

Har følgende tal:

1982 til 1991 er der i alt 1016 ræve


Hvordan ville i præcis regne den ud ? og vigtigt af alt hvad betyder reprodutionsrate?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af mathon

                   r = ln(N/No)/t

                   ln(N/No) = rt

                   N/No = ert

                   N = No·ert

reproduktionsraten = bestandtilvæksten


Skriv et svar til: reproduktionsrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.