Matematik

Procent.

20. marts 2011 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej "venner", her kommer opgaven:

Hvor mange procent skal du trække fra prisen inkl. moms, for at nå frem til prisen ekskl. moms?

Og jeg har gjort sådan:
Inklusiv: 148.25
Eksklusiv: 89.75

148.75 - 89.25 = 59.5

148.75 → 100%
59.5     →     x  %

59.5 * 100
  148.75     =  40%

Er det ikke sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af mathon

     20%


Svar #2
20. marts 2011 af molve (Slettet)

Jamen hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2011 af mathon

                                prisen ekskl.       moms       prisen inkl.
forholdstal:                    1                     0,25             1,25

                                    0,80                  0,20              1
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2011 af AMelev

Momsen er 25%, så dine tal med og uden moms passer ikke sammen. Men princippet i dine beregninger er OK.

Uden moms 100%               fx 100 kr
Med moms 125%                     125 kr

Moms 25% (ud af 125%)         25 kr ud af 125 kr

Omregn det til %


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2011 af mathon

Inklusiv: 148.25
Eksklusiv: 89.75   

                                         ét af tallene er forkerte!


Svar #6
20. marts 2011 af molve (Slettet)

forstår jeg ikke :S


Svar #7
20. marts 2011 af molve (Slettet)

Jamen starts tallet er 119 og så bliver der lagt 25% til og trukket fra


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. marts 2011 af mathon

                   119·1,25 = 148,75

                    ((148,75 - 119)/148,75)·100% = 20%


Svar #9
20. marts 2011 af molve (Slettet)

Okai tak for hjælpen...

...men så i opgave E står der: afhænger det antal procent, man skal trække fra, af prisen på varen? begrund og i opg F står der: Afhænger det af hvor mange procent moms, man har lagt til? Begrund svaret.

Forstår ikke rigtig hvad de mener der?


Svar #10
20. marts 2011 af molve (Slettet)

:D?


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. marts 2011 af mathon

                     det afhænger ikke af beløbet
men
                     af momssatsen


Svar #12
20. marts 2011 af molve (Slettet)

Jamen hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. marts 2011 af mathon

            hvis satsen for fremadregning ændres

            ændres tilbageregningssatsen jo også

                                                                                            fremad                     tilbage
                                                                                              20%                     ≈ 16,7%
                                                                                              22%                     ≈ 18,03%
                                                                                              25%                        20,0%
                                                                                              27%                     ≈  21,3%
                                                                                              30%                     ≈  23,1%  

                                                                   


Skriv et svar til: Procent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.