Matematik

Projektion

22. marts 2011 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej har en opgave hvor jeg skal finde koordinaterne for en vektor der er dannet ved en projektion. 

Jeg har A= (2,1), B= (10,6) og C= 3,5 og et punkt D.

Jeg skal finde koordinaterne til vektoren AD, som er parallel med vektoren AB.

Jeg kender projektionformlen, men forstår ikke helt hvordan man bruger den til at beregne dette.

Til slut skal jeg også bestemme koordinaterne til punktet d.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan er punktet D defineret?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2011 af Anders521

Hej Imprafir,

hvis jeg forstår dig korrekt, er skal vektorerne AD og AB være parallele dvs. at vektorerne er proportionalle. I dette tilfældet tror jeg ikke du skal bruge projektionsformlen. At en vektor er parallel med en anden vektorer  betyder at den kan skrives som et tal ganget med en vektor. Hmm ... det var måske dårligt forklaret. Prøv at se her:

Konkret eksempel:

A=(10, 10) og B=(20, 20) er vektorer der er parallelle fordi

1) A kan skrives som 2*A=2*(10, 10)=(20,20)=B  eller

2) B kan skrives som ½*B=½*(20, 20)=(½*20, ½*20)=A

Håber dette hjalp.

Mvh. Anders


Svar #3
23. marts 2011 af Imprafir (Slettet)

 Hmm, tror ikk jeg har forklaret det rigtigt. Altså vektoren AB er en forlængelse af vektoren AD, og er derfor parallel. Eller også har jeg bare ikke forstået dit svar korrekt. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2011 af mathon

                                           →   →   
                                      AD =  AC·AB  · AB
                                                |AB|2


Svar #5
23. marts 2011 af Imprafir (Slettet)

 Jge kender godt formlem, men kan ikke se hvordan dette kan give koordinater, jeg får det kun til ét tal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis #4 er korrekt, er vektoren AD projektionen af vektoren AC på vektoren AB . Det var den oplysning, jeg syntes manglede i opgaven. Formlen i #4 giver en vektor, og når AD er fundet, kan punktet D's koordinater så bestemmes.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. marts 2011 af mathon

...  af
                                               →      →     →
                                               AD = OD - OA


Skriv et svar til: Projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.