Matematik

TI NSPIRE FREAKS !! PLS HJÆLP !

22. marts 2011 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved godt hvordan man laver den i hånden , men har fået at vide, at jeg skal lave den på Nspire!! :(

skal have lavet denne opg:

I en trekant ABC er |AB| =x, |BC| =x/3 og |AC| = 3x/4

1) bestem vinkel A
2) bestem x når arealet af trekanten er 13.

Nogen der er så søde at hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af 215 (Slettet)

 solve ?...


Svar #2
22. marts 2011 af 3bt (Slettet)

Har forsøgt .. Det første gang jeg rigtigt benytter det, til andet end alimindelige ligninger:
kan du hjælpe mig med at formulerer: Cos^-1 = ((3/4)^2+ c^2-(1/3)^2)/(2(3/4)c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2011 af 215 (Slettet)

 altså.. det du solver giver ikke helt mening..
hvis du ikke kender vinkel a skal du bruge den cosinus regel som man bruge til at beregne vinkel A med..


Svar #4
22. marts 2011 af 3bt (Slettet)

Nej du misforstår.. det er hvad jeg har lavet i hånden .. jeg skal gøre det på computeren i stedet. Det ser således ud:

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2011 af 215 (Slettet)

 af mærkelige grunde kan jeg ikke åbne den..


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2011 af 215 (Slettet)

 Du kender vinkel A men ikke siden c ?..


Svar #7
22. marts 2011 af 3bt (Slettet)

her er en ny .. Med en lidt mindre størrelse..


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2011 af 215 (Slettet)

 jaja.. men hvis det er vinkel A  du skal finde, så skal du bare bruge indsætte længderne som du kender, altså med x..
..


Svar #9
22. marts 2011 af 3bt (Slettet)

Jeg omskriver <A = Cos^-1 ((b^b+c^2-a^2) / (abc) → Cos^-1 ((3/4)^2 + c^2 – (1/3)^2) / (2(3/4)c)
(/) betyder brøk..
 


Svar #10
22. marts 2011 af 3bt (Slettet)

Jo, jo . Vinkel c er 1, da c hedder x. Det omskriver jeg bare til senere sry.


Svar #11
22. marts 2011 af 3bt (Slettet)

Okay . JEG VED GODT, hvordan man laver opgaven. Det er ikke noget problem. Jeg har endda løsningen . Selve problemet er bare at jeg skal bruge det skide Nspire, som jeg ikke ved hvordan man bruger??

Det eneste jeg beder efter er at omformulerer min regning (altså sætte de rigtige parenterser mv.),

Som jeg hele tiden har sagt , ved jeg godt hvordan man regner den ud, men det er ikke lige til i Nspire, når jeg ikke ved hvordan det fungere??


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. marts 2011 af 215 (Slettet)

 jeg ved ikke helt hvad du gør, og en vinkel på 1 virker ikke helt korrekt.. men husker du at gange før parantes.. nspire kan ikke gange parantes så du skal skrive x*(46..


Svar #13
22. marts 2011 af 3bt (Slettet)

ej nu må du lige holde.. det er ikke en vinkel.. Det er viklen jeg regner ud ??


Skriv et svar til: TI NSPIRE FREAKS !! PLS HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.