Matematik

Potensfunktioner

22. marts 2011 af Dalolmaster (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opg.7 Om en potenssammenhæng oplyses, at grafen går gennem punkterne (1,2) og  (2,8).

<span style="mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin">a)      Indsæt efter tur punkternes koordinater i forskriften y = b*x^a, så der fremkommer to ligninger i a og b.

<span style="font-size:11.0pt;line-height:115%;font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language:AR-SA">løs ligningerne og angiv en forskrift for sammenhængen

Hvad skal Jeg gøre for at løse ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

 Du kan lave to løsninger med to ubekendte. Du ved at:

2=b*1^a

8=b*2^a

Du isolerer en af variablerne i den øverste og sætter dette udtryk ned i den nederste på variablens plads. Håber det gav mening :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hold dig nu til den anden tråd, hvor du har fået hjælp https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=991884 . Ellers læs og følg opgavens egen vejledning.


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.