Fysik

Termodynamik

23. marts 2011 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Inden for termodynamikken møder man enthalpien defineret som:
H = p * V
I min bog står endvidere, at tilvæksten i entalphi kan beregnes som:
deltaH = p * deltaV (ved konstant tryk)
MEN det forstår jeg simpelthen ikke. Går man ikke ud fra, at gassen udvider sig adiabatisk, dvs. at trykket hele tiden indstiller sig således, at idealgasligningen gælder. I så fald følger trykket jo i følge poissons ligning, og for mig at se giver det derfor ikke mening at bruge ovenstående formel. Det ville det måske, hvis man integrerede over trykket og volumenet eller noget i den retning. Hvad vil konstant tryk helt præcist sige? At trykket i gassen er konstant, eller omgivelsernes temperatur er konstant?
Skriv gerne en længere pædagogisk forklaring : )
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2011 af mathon

                H = p·V           
                                            som differentieret med hensyn til V ved konstant p
giver
               dH/dV = p

               dH = p·dV
 
dvs
               ΔH ≈ p·ΔV
      


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.