Matematik

polynomier og parabler.

23. marts 2011 af AndersRD (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Bestem koordinaterne til toppunkt og skæringspunkt(er) med akserne.

f2(x)= -1/2x^2 - 1/2x - 1

f4(x)= 3x^2 - 3

f6(x)= -1/5x^2 - x

Jeg håber i kan hjælpe. På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Vær mere flittig med parenteserne.

Skæringerne med y-aksen har du ved x = 0, og er derfor for andengradspolynomier lig med c.

For skæringerne med x-aksen, løs f(x) = 0.

Til toppunkterne kan du bruge formlen til denne, eller differentiere funktionen og løse f '(x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn diskriminanten for hvert polynomium og benyt denne til at finde rødderne og toppunktets koordinater.


Svar #3
23. marts 2011 af AndersRD (Slettet)

 Jeg er fuldstændig forvirret kan ikke vise mig det. Det ville være en stor hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt formlen for diskriminanten d = b2 -4ac , hvor a, b, c er polynomiets koefficienter.

Hvis du virkelig er så forvirret, bør du repetere de relevanter kapitler i din bog.


Svar #5
23. marts 2011 af AndersRD (Slettet)

 f4(x)= 3x^2 - 3

Hvad vil du gøre her når du ikke ved hvad c er ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvorfor ved du ikke, hvad c er? Aflæs koefficienterne i polynomiet 3x2 - 3 . a er koefficienten til x2 , b er koefficienten til x, og c er konstanten.


Svar #7
23. marts 2011 af AndersRD (Slettet)

 Hvad ville du så skrive i c's plads. d=b^2-4ac. ????


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 ... f(x) = ax2 + bx + c


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

c er jo = -3 .


Skriv et svar til: polynomier og parabler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.