Fysik

en kugleformet ballon

23. marts 2011 af t_henry6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 en kugleformet ballon med diameter 0,5 m er fyldt med helium ved stuetemp.

b. beregn opdriften på ballonen. 

c. hvor tung må ballonen med sit indhold af gas højst være hvis den skal kunne bære sig selv?

ballonen holdes nede af en snor med en kraft på 0,57 N

d. hvad er massen af ballonen med indhold?

handler det om at de to modsatgående kræfter er ens, og at der derfor gælder 0,57N = m*g, altså m = 0,57/9,82?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2011 af peter lind

Du kan ikke undlade at tage hensyn til opdriften og snorekraften. Der vil gælde Fopdrift= m*g+Fsnor


Svar #2
23. marts 2011 af t_henry6 (Slettet)

 men opdriften regnes da på en anden måde ikke? Her tænker jeg på arkimedes' lov. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2011 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med at regnes på en an måde. Du skal ganske rigtig brug Arkimedes lov for at finde opdriften.


Skriv et svar til: en kugleformet ballon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.