Matematik

trigonometri

24. marts 2011 af Markus1990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC, som ikke er retvinklet, B
kendes følgende størrelser:

Arealet af trekant ABC er 20
sin(C) = 0,5
b = 8
a) Bestem længden af siden a.

er det så bare:

0,5*x*8*0,5= 20?

men hvad så herfra?

Håber der er en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2011 af AMelev

Det er rigtigt, hvis x = a. Så skal du løse ligningen mht. x.
Reducer først venstresiden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find højden hb ud fra arealet og grundlinien b. Dermed findes siden a idet sinus til vinkel C er kendt.

hb = a·sin(C) , så a = hb/sin(C) = 2T/b/sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2011 af Hansimanden (Slettet)

#2

jamen fordan kan jeg så finde højden hvis jeg ikke har a. Jeg er ikke helt med.

#1

bliver det så:

0,5x=20/8/0,5?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2011 af AMelev

Ja sådan set, men det var jo x, du skulle bestemme, og ikke 0.5x.
Det er lettere at regne tallen på venstresiden sammen, FØR du begynder at løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2011 af Hansimanden (Slettet)

så det bliver:

8*0,5*0,5*x=20

2*x=20

x= 20/2

x=10 :)?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.