Fysik

Ellærer

24. marts 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har lige en opgave jeg har lidt besvær med.

"Mikkel vil opvarme vand i en elkedel, hvorpå der er påklistret en etiket med følgende data: 1200 W, 230 V. Han tapper 800g vand fra den kolde hane (14 C) ned i elkedelen og tænder for den."

Først skulle jeg bestemme strømmen i elkedelens spiral. Der brugte jeg   I = P / U  Det blev 5,22 A.

Det jeg så har problemer med er det næste spørgsmål:

"Hvor lang tid tager det mindst at opvarme vandet til kogepunktet?"

Jeg ved jeg kan bruge    E / P = t   Men så skal jeg finde E først? Hvordan gør jeg det ud fra den info jeg har?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2011 af mathon

                                    E = P·tmin = m·c·ΔT

                                           tmin = (m·c·ΔT) / P

..

  W = J/s


Skriv et svar til: Ellærer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.