Matematik

Maple 14

25. marts 2011 af AaB1885BK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey jeg sidder med en opgave der skal løses i maple. Opgaven lyder:

I trekant ABC gælder: [BC] = 2[AB]  og  [AC] = 5/2[AB]

a) Bestem cos C

b) bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt cosinusrelationen for cos(C) med a = 2c, og b = (5/2)c .

Beregn dernæst arealet af trekanten, T = (1/2)ab·sin(C)


Svar #2
26. marts 2011 af AaB1885BK (Slettet)

Mange tak :)


Svar #3
26. marts 2011 af AaB1885BK (Slettet)

Lige et spørgsmål mere :) når jeg så bruger cosinus relationen får jeg

cosC = 2AB2 + 5/2AB2 - C2                                                                                                                                        

                 2 * 2AB * 5/2AB

Hvordan finder jeg så cosC ud fra det? bruger jeg solve for variabel cosC i maple får jeg ikke noget brugbart..

(Det skal forestille at stregen er hel, og at resten står lige under :))


Skriv et svar til: Maple 14

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.