Matematik

integral regning

26. marts 2011 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg skal bestemme følgende integral   ∫2x(x2+1)5 dx

jeg kommer frem til t= x2+1  dt/dx = 2x   dx= ½x *dt

men jeg kan ikke komme videre er der nogen som kan vise mig hvordan jeg skal lave mellemregningerne med forklaring

jeg ved det skal give ( x2 +1)6 /6


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2011 af Duffy

dt/dx = 2x  =>   dt = 2x dx

dx= ½x *dt

lav nu substitutionen...


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Med din substitution bliver det

∫t^5dt = (t^6)/6 =(x^2+1)/6


Svar #3
26. marts 2011 af miss2144 (Slettet)

jeg ved godt du får 6 fordi at opløftet 5 bliver til opløftet 6 men hvorfor dividere med 6?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Integrationsreglen:

∫(x^n)dx =  x^(n+1) / (n+1) + k

Det er / (n+1),  der giver 6-tallet ;-)


Svar #5
26. marts 2011 af miss2144 (Slettet)

kan du beskrive mellem regningerne så jeg beder kan forstå det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2011 af mathon

                 ∫2x(x2+1)5 dx   =   ∫(x2+1)5 · (2xdx)  =  ∫ t5dt  = (1/6)t6 + k  = (1/6)·(x2+1)6 + k


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

∫2x*(x2+1)^5 dx

Du kommer frem til t= x^2+1

dt/dx = 2x

dt = 2xdx

Nu har vi ∫(x2+1)^5 * 2xdx eller ∫t^5*dt

Vi bruger integrationsformlen og får ∫ = t^6/6 (+ k)

Indsæt t og få: (x^2+1)/6 (+k)

- Er det bedre - ?


Skriv et svar til: integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.