Matematik

højde trekant

26. marts 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Jeg skal finde hb

Jeg har fået oplyst AB, AC, BC og har beregnet vinkel c.

Kan jeg så godt bruge formlen (3 + AC)Sin(180-c) = hb


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2011 af peter lind

Hvor får du dog den formel fra?

Du skal lave en grov tegning af systemet. Du vi se at højden indgår i en retvinklet trekant, hvor du kender hypotenusen BC og vinkel C


Svar #2
26. marts 2011 af gym99 (Slettet)

 Det vil sige at jeg kan bruge pythagoras ligning eller cos/sin?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2011 af peter lind

I første omgang kender du kun en side, hvorfor Pytagoras ikke kan bruges; men du har ret i at du kan bruge sin/cos reglerne


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder

sin(C) = hb / a = hb / |BC| ,

hvoraf højden let kan findes.


Svar #5
27. marts 2011 af gym99 (Slettet)

 Kan jeg ikke også bruge formlen højdeb = AB*sin(A) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, men nu skrev du jo, at du kendte vinkel C og de tre sider, så er det vel mere ligefor at bruge formlen i #4.


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. marts 2011 af mathon

                                     hb·b = 2T = (1/2)·√(a2-(b-c)2) · √((b+c)2-a2)


Svar #8
27. marts 2011 af gym99 (Slettet)

 Hvad står 2T for? 

Dvs. at jeg skal indsætte talene i formlen (1/2)·√(a2-(b-c)2) · √((b+c)2-a2) og derved får jeg højden af b


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. marts 2011 af mathon

                       2T er det dobbelte trekantareal

                       hb = (1/2)·√(a2-(b-c)2) · √((b+c)2-a2) / b


Svar #10
27. marts 2011 af gym99 (Slettet)

 Tak mathon, så er højden fundet. 


Skriv et svar til: højde trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.