Fysik

Primærspændingen :-)

28. marts 2011 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey alle sammen.

Hvordan finder jeg primærspændingen, hvis jeg kender antal vindinger på primær + sekundærspolen, og ved at sekundærspolen er på 30 V.

N/p = 300 vindinger

N/s = 1200 vindinger 

Håber at I kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af mathon

                                 Up / Us = Np / Ns

                                 Up = (Np / Ns) · Us = (300 / 1200) · (30 V) = (1/4)·(30 V) = 7,5 V


Skriv et svar til: Primærspændingen :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.