Matematik

Tangentligning.

28. marts 2011 af Wolfgang9 (Slettet)

Vi har fået opgivet en differentialligning

dy/dx = (x3+1)/y,

der går igennem punktet P(2,4). der skulle så bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p.

Jeg bestemte først tangenthældning, som er

f'(2)=(8+1)/4=2.25

Men jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg finder b-værdien eller får ligningen for tangenten til at gå op, da bogen helleri kke har lignende eksempler.

Hjælp værdsættes højt xD

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af AMelev

Tangenten skal jo røre i P(2,4), så dens ligning skal også passe på x = 2 og y = 4. Det bruger du tilo at bestemme b.


Svar #2
28. marts 2011 af Wolfgang9 (Slettet)

så ligningen for tangenten bliver

y-4=2.25(x-2) så skal jeg bare reducere den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af AMelev

JEP!


Svar #4
28. marts 2011 af Wolfgang9 (Slettet)

Cool. Mange tak :)


Skriv et svar til: Tangentligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.