Matematik

Potensfunktioner

28. marts 2011 af Camillamv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har en regneforskrift som ser således ud;

y=1233 · x^(-0,822)

Jeg skal udregne hvor mange procent y aftager med, når x stiger med 18 %, nogen der har en formel?

Glæder mig til jeg selv kan være behjælpelig en dag:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af AMelev

x stiger med 18% til 1.18x (da 1 +r 0 1.18).

Beregn f(x1)/f(x)


Svar #2
28. marts 2011 af Camillamv (Slettet)

Hej AM,

Ja det fremgik selvfølgelig ikke, men jeg var helt med på fremskrivningsfaktoren:) Jeg kan desværre ikke helt lure din beregning.

Hvis nu y stiger i takt med x stiger, skal jeg bruge følgende formel,

1,18^-0,822 = 1,145742466 - altså 14,6 %, men jeg er ikke sikker på om det er rigtigt den anden vej rundt...


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af AMelev

·Hvad mener du med den anden vej rundt?

y = 1233 · x^(-0,822)

y1 = 1233 · x1^(-0,822) = 1233·(1.18x)^(-0,822) 

Hvis du dividerer y1 med y kan du forkorte ned til det, du har.


Svar #4
28. marts 2011 af Camillamv (Slettet)

Den anden vej rundt, når y falder og x stiger...


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2011 af AMelev

OK - jo det gælder generelt for potensfunktioner, uanset om a er positiv eller negativ.


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.