Matematik

Hjææææææælp - (log)^2+3* logx - 4=0

28. marts 2011 af Rikkel5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJ SALLE SAMMEN! :-) jeg har fået til rådighed stillet et opgave til min matematik time , hvor jeg skal op og fremlægge den, men nu har jeg prøvet rimelig længe og prøvet og løse den. er der nogen der kan hjælpe mig med denne ligning. kan skrive præcis hvad man skal gør . 1000 tak på forhånd . m.v.h Rikke L.

(log)^2+3*logx-4=0


Svar #1
28. marts 2011 af Rikkel5 (Slettet)

men nu har jeg prøvet rimelig længe og prøvet og løse den og kan ikke finde ud af den **(rettelse)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=995180

Skriv tilbage hvis du stadig ikke kan løse den, så hjælper jeg gerne.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af AMelev

Det, du skriver, giver ikke mening (log kan ikke stå alene - det er en funktion).

Hvis opgaven lyder log2(x) + 3log(x) - 4 = 0, skal du substituere (holde "barnedåb"). Sæt t = log(x), så får du
t2 + 3t - 4 = 0.

Denne 2.gradsligning løser du vha. løsningsformlen og får så t = ...... eller t = ......

Så indsætter du log(x) i stedet for t og løser ligningerne log(x) = ..... eller log(x) = ..... ved at tage 10^ på begge sider, da log og 10^ er hinandens omvendte funktioner.


Skriv et svar til: Hjææææææælp - (log)^2+3* logx - 4=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.