Matematik

Ligning med logaritmer

28. marts 2011 af Ellesar1 (Slettet)

Jeg har en ligning

(logx)^2+3logx-4=0

Find x.

Hvordan gribes dette ad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af peter lind

Det er en skjult andengradsligning. Sæt y = log(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

Det er en andengradsligning, som kan løses ved at substituere log(x) = x.

Så har du:: x2 + 3x - 4 = 0

Løs som en andengradsligning og tag derefter 10x, til din(e) x-værdi(er).


Skriv et svar til: Ligning med logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.