Matematik

andengradsligning (diskriminanten)

29. marts 2011 af Emmajohanne (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan løser jeg denne opgave:

I flg. andengradsligninger skal d findes. Hvad skal i hvert tilfælde talleddet (13) laves om til, for at ligningen har præcis en løsning
1. x^2 – 10x + 13 = 0
2. x^2 + 18x + 13 = 0
3. x^2 – 8x + 13 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

d = b2 - 4ac

Den kan bruges i alle tre spørgsmål.

Hvis ligningen skal have præcis én løsning, skal vi have d = 0. Du skal altså finde c i ligningen

0 = b2 -4ac

hvor a og b er kendte i de tre ligninger.


Skriv et svar til: andengradsligning (diskriminanten)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.