Matematik

Hate this math!

30. marts 2011 af 200200 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således:

En kvadratisk flise vist på tegningen skal designes med 2 farver, så omkredsen bliver 6 meter og arealet af det gråt farvede felt bliver
0,04 m2 . Bestem x og y.
 

Jeg kunne forestille mig at man skal lave 2 ligninger, men længere kan jeg desværre ikke komme! Æv bøv! .. Når man først har fået det afvide, er den nok ikke så svær igen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vi kan ikke hjælpe med opgaven, når vi ikke kender alle oplysningerne. Vi kan ikke se tegningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2011 af Duffy

Hvis du hader math, så må vi vist hellere sige farvel her...


Svar #3
30. marts 2011 af 200200 (Slettet)

Dumme mig!

Billedet er uploadet :-)

oi53.tinypic.com/21j3vh2.jpg 

Duffy:

Hader kun matematik, når jeg ikke kan finde ud af det :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Billedet er IKKE uploadet -


Svar #5
30. marts 2011 af 200200 (Slettet)

Hmm virker linket ikke? :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, der er et billede. Omkredsen er så 4·(x+2y) , og arealet af det grå felt er 2y2 . Løs nu de to ligninger, der fremkommer af opgavens betingelser.


Svar #7
30. marts 2011 af 200200 (Slettet)

Okay! Jeg vil prøve!

Er glad for, at der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2011 af Duffy

Her får du løsningnen,så har du lidt at sigte efter

 x = 3/2 - √2/5  og  y = √2/10

dvs

x = 1,217157287  og  y = 0,1414213562


Skriv et svar til: Hate this math!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.