Matematik

vektor

31. marts 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Møjn!

har 2 vektorer :

l:(x y z) = (0 1 6)+t*(-3 1 2)

m: (x y z) = (9 1 7)+s*(3 2 5)

skal finde en ligning det det plan som de to vektorer udspænder, ved ikke helt hvad jeg skal gøre, måske finde normalvektoren og såtte det ind i planets ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2011 af peter lind

Det er da parameterfremstillingen af 2 linjer du har! Du kan finde normalvektoren som krydsproduktet mellem de 2 retningsvektorer.


Svar #2
31. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

yep er det ikke den jeg skal bruge? og så bare sætte ind i planets ligning sammen med et punk?

er det her rigtig forstået:

en vektor er en retning + en længde

parameterfremstilling er et punkt og en retning som man bevæger sig op/ned på alt efter t værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2011 af peter lind

ja


Svar #4
01. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

er det bare retningerne jeg skal krydse, man kan jeg ikke krydse hele parameterfremstillingen ?


Svar #5
01. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

får:

1(x-0)+21(y-1)+(-9)(z-6)=0

har brugt punktet (0, 1, 6)


Svar #6
01. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

det kan selvfølgelig reduceres


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2011 af mathon

@ #5

                                1(x-0) + 21(y-1) + (-9)(z-6) = 0
eller skrevet
                                 x + 21y - 9z + 33 = 0                              ER planens ligning
 


Svar #8
01. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

yes men er normal vektoren rigtig? n=(1 21 -9)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. april 2011 af mathon

 Ja


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.