Matematik

Hjæææææææælp

31. marts 2011 af kegle4livet (Slettet)

Funktionen f er givet ved f(x)= 2x^2-3x+3. Grafen for f afgrænser sammen med linjerne med ligningerne x=1, x=3 og y=0 en punktmængde. Skraver punktmængden på en figur og undersøg om dens areal er 34/3. Hvis det ikke er tilfældet skal arealet bestemmes.

Nogen der ved hvad jeg skal gøre for at udregne denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2011 af peter lind

A = ∫13f(x)dx


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2011 af anja1992 (Slettet)

1 og 3 er grænseværdierne og y=0 er x-aksen.

Du skal altså skravere det område der afgrænses af f(x), x-aksen og de to lodrette linjer i x=1 og x=3.

For at finde arealet skal du integrere f(x).

derefter skal finde resultatet af den intgrerede f(x) når x=3.

Så gør du det samme når x=1

Til sidst trækker du resultatet hvor x=1 fra resultatet hvor x=3.

Det resultat du får er arealet. 


Skriv et svar til: Hjæææææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.